BEZGLUTENOWE MUSLI Z NASIONAMI CHIA
Bezglutenowe musli owsiane + chia powstało z połączenia bezglutenowych płatków owsianych z suszonymi owocami oraz nasionami chia. Dzięki temu charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, który wspomaga codzienną pracę układu pokarmowego oraz stanowi źródło białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz zdrowych kości. W połączeniu z mlekiem lub jogurtem stanowi wyśmienity, pożywny posiłek zwłaszcza dla wegan i wegetarian.
Sposób użycia: Stosować jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów lub do bezpośredniego spożycia jako pożywną przekąskę.
Składniki: 73% bezglutenowe płatki owsiane; 13% owoce: [9% daktyle suszone w kostce (97% daktyle, 3% mąka ryżowa), 4% ananas suszony, malina liofilizowana] 5% chia, 5% nasiona słonecznika, 4% siemię lniane.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna:
|
1512kJ/362kcal
|
Tłuszcz, w tym:
|
9,3 g
|
-kwsy tłuszczowe nasycone:
|
1,1 g
|
Węglowodany, w tym:
|
58 g
|
-cukry
|
11 g
|
Błonnik:
|
11 g (44%*)
|
Białko:
|
13 g (26%*)
|
Sól:
|
0,8 g
|
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Przechowywanie: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i